Ръководството на Левски“ не приема наложеното наказание от един мач без

...
Ръководството на Левски“ не приема наложеното наказание от един мач без
Коментари Харесай

Левски вика публика въпреки наказание

Ръководството на „ Левски “ не приема наложеното наказване от един мач без аудитория поради хвърлена бомбичка на вача с ЦСКА-София (2:0), игран в неделя.

При случаят бе засегнат фииотерапевтът на „ алените “ Иван Христов.

Ръководството на „ сините “ приканва последователите си да изпълнят стадион „ Георги Аспарухов “ за идващия им домашен мач с „ Ботев “ (Пловдив). Тимът пусна и специфична декларация, представена от Българска телеграфна агенция. В нея президентът на БФС Борислав Михайлов е свикан да напусне поста си:

„ Левскари,

обръщаме се към Вас във връзка решенията на Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз от 20.09.2022 година, с които на нашия клуб са наложени редица санкции, измежду които и най-тежкото допустимо - възбрана за игра пред аудитория.

Стоически изтърпяхме съдийските насмешки с Левски в мачовете с ЦСКА 1948 и “Локомотив ” (София). Решихме да се концентрираме върху личните си неточности.

Няма, обаче, да приемем искания за праволинейност от страна на футболната ни централа и нейните комисии само на гърба на “Левски ”. Поне до момента в който не получим явен отговор на няколко въпроса.

Защо на ПФК “Левски ” не бе предоставена опция да се запознае с отчета на дежурния пратеник след мача с ЦСКА-София и на другите документи по преписката, да участва посредством собствен представител на съвещанието на комисията или най-малко да показа мнение? Защо преградихте изцяло пътя ни за отбрана? Ние и досега не знаем въз основа на какви обстоятелства е наложено наказването.

Защо за по-тежки нарушавания първичната глоба, наложена на “Локомотив ” (Пловдив) от два мача без аудитория, бе напълно анулирана? Забележете, с решение на Апелативната комисия, която необикновено по какъв начин откри жалбата за позволена при съществуването на безумния по своята същина, само че другояче явен текст на чл.53, алинея 2, б. д от Директива за птиците, съгласно който единствено решения на ДК, с които се постановат санкции за повече от две срещи отнемане от домакинство, подлежат на обжалване.

Колко „ кардинален “ и старателен в отчета си бе дежурният пратеник на мача на 29 август 2022 година, когато на стадиона в Борисовата градина летяха предмети към делегацията на гостуващия отбор? Защо тогава не последва сходно наказване

Кога Дисциплинарната комисия ще стартира да следва европейските правила и процедура при определянето и налагането на санкции, вместо телефонното право?

Все риторични въпроси, на които БФС няма отговор.

Нека да е изцяло ясно. Не искахме особено отношение, нито привилегии, а да бъдем еднообразно третирани с всички други клубове. Не го получихме.
Затова каним нашите последователи да изпълнят стадиона на идващия мач с “Ботев ” (Пловдив).

Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете вечно! "

Любопитното е, че управлението на „ Левски “ се обръща в този момент против Борислав Михайлов, откакто го поддържа за началник на БФС през октомври 2021 година

Тогава мажоритарният притежател на клуба Наско Сираков съобщи по адрес на някогашния си съотборник безусловно следното:

„ Не мога да задраскам едно 40-годишно другарство с лека ръка. Боби Михайлов няма да загуби конгрес с глас на „ Левски “ срещу него. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР